DELAVNICA STUDIJSKE FOTOGRAFIJE

Da si malo oddahnimo od vroče Kube, danes objavljam fotografije, ki so nastale na sobotni delavnici studijske fotografije. Bom povedal kar na kratko – nekaj članov Društva fotografov Svit, se na pobudo Samota in Roberta s kombijem odpravi v Brežice, postavi studio, Marko Rebov predstavi opremo in razloži teorijo, Dolores in Rok pa pozirata pred našimi objektivi. Po približno treh urah dela se namučimo, zato pospravimo opremo in se odpravimo novim dogodivščinam naproti.
Zahvalil bi se Robertu in Samotu za res dobro organizacijo, Dolores in Roku za poziranje in Svitovcem za lep preživet dan – nasmejal sem se, kot že dolgo ne!

10 thoughts on “DELAVNICA STUDIJSKE FOTOGRAFIJE

 1. No fajn da ste si malo popestrili vikend. Studio je sicer kolikor vidim malo bolj impro (parket, ozadje iz “rjuh”, predvidevam da je pač v neki sobi posneto) in osvetlitev ziheraško flat (razen prve, ki pa ni ravno uspela). Ampak dokler ni to plačana zadeva, je čist ok, vsak lahko malo poexperimentira in se česa novega nauči.

 2. Škoda Bernikov, da komentiraš kar ne poznaš, saj se smešiš pred širnim svetom.

  Pa oprosti Žiga, da mu odgovarjam na tvojem blogu, ampak tip mi gre res že na jetra saj serje na vsakem koraku, pa pojma nima.

 3. Samo: Komentiram kar vidim. Kdo nima pojma si pa spet znova dokazal s fotkami na svojem blogu. S takimi rezultati se pa res dejansko osmešiš.

  Tudi sam se ti opravičujem Žiga, ne morem pač mimo takih žaljivih in napadalnih komentarjev.

 4. Vidva se kar zmenta, samo naj ostane na ravni kulturnega in prijateljskega izražanja. Me ne moti, če debatiramo o fotografijah, ne bi pa želel, da se pri tem kregamo

 5. Smirte konje fantje. Pero je napisal čist konstruktivno in v dobrem namenu. Morda malce vzvišeno, a dok je konstruktivna kritika se jas ne bi sekiral. Kdo ma dobre fotke ali ne, nebi debatirali tukaj.
  Moje mnenje je, da so fotke solidne, sploh če si fotkal prvič v studiu. Predlagam, da pričneš z enim flešem in se naučiš kako meče svetlobo. Menjavaš marele, softboxe,… nato pa dodaš še drugi fleš in tako dalje. Literature je tudi ogromno, nekaj celo brezplačne (internet…). Mojstri se niso rojevali čez noč, zato le vadi. Ne pa mislit, da ti bo aparat reševal kožo (glede na to, da imaš D3;))) To velja tudi za ostale. 🙂
  Pa brez zamere

 6. @Grega: Ni zamere. Komentarjev, ki so dobro namerni in iz katerih se lahko kaj naučim sem vedno vesel.

  Kar se pa D3 tiče bom pa prekopiral, kar sem že napisel na enem izmed fotografskih portalov, ko je bilo tudi govora o mojem nakupu D3 – Grega to ne leti nate osebno, temveč je namenjeno to vsem in bom govoril popolnoma nasplošno:

  “Dobro se zavedam, da se jih bo našlo ogromno, ki bodo imeli bistveno slabši fotoaparat pa bodo imeli tako dobre fotke, da jim ne bom segel niti do kolena. Vedno sem in vedno bom zagovarjal tezo, da fotografije ne naredi fotoaparat, temveč fotograf. Dober fotoaparat, ti pripomore h kvaliteti fotografije, se pravi manj šuma, večja resolucija, itd., na fotografu pa je, da naredi dobro fotografijo v smislu zgodbe, kompozicije, svetlobe… Naj bo Nikon ali Canon v bistvu je vseeno kaj imaš. Razlika med obema znamkama je praktično tako zamerljiva, da jo poprečni uporabnik prakično ne bo opazil. Kaj pa tebi bolj odgovarja v roki je pač stvar posameznika. Nikona uporabljam od začetka mojega fotografiranja, sem se ga navadil in sem z njim popolnoma zadovoljen. Še zdaleč pa se zavedam, da ne bom sedaj s tem fotoaparatom naredil revolucije v svojem razvoju fotkanja. Fotke bodo boljše le toliko, kolikor se bom sam bolj potrudil. Zamenjal sem le fotoaparat in ne očesa!”

 7. Lepe fotke. Meni je pa ravno osvetlitev všeč. Težko kaj več komentiram, ker pač o tem nimam pojma. Lahko samo povem, kaj mi je všečno in kaj ne. NO, tole mi je.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*