DF SVIT IMA ROJSTNI DAN

Ravnokar pogledam datum moje zadnje objave in ugotovim, da danes mineva natanko en mesec od mojega zadnjega javljanja. Ne vem razloga zakaj nisem bil bolj priden. Materjala se je v tem mesecu nabralo kar nekaj, vendar se mi ni zdelo nič omembe vrednega, da bi pokazal širši množici. Razlog za moje današnje pisanje pa je sledeč – naše društvo je namreč včeraj praznovalo prvo obletnico svojega obstoja. Hja eno leto… Ni veliko, vendar smo v tem letu naredili več, kot marsikatero drugo društvo v nekaj letih.

Za tiste, ki želite vedeti, kaj vse nam je uspelo narediti v tem letu, objavljam e-mail, ki sem ga včeraj poslal vsem našim članom. V njem sem na kratko povzel vse naše dogodke:

“Spoštovana društvena kolegica in spoštovani društveni kolegi!

Predno ugasnem računalnik in se odpravim spat, se mi zdi primerno, da vsem članom čestitam za naš prvi rojstni dan! Danes namreč naše društvo slavi prvo obletnico delovanja! Ustanovni člani še verjetno pomnite, kako smo se skoraj vsak večer v mesecu avgustu srečevali v prostorih Adventure in do poznih ur pregledovali in dopolnjevali statut, nič kolikokrat pregledali poslovnik, pretehtali vse možne načine vključevanja za nove člane in nato na današnji dan potrdili statut ter izglasovali prve vodilne člane našega društva.
Kljub temu, da smo bili na novo ustanovljeno društvo, smo že čez dober mesec do zadnjega sedeža napolnili kino Metropol in organizirali prvo digitalno projekcijo fotografij v Sloveniji.
Kmalu je sledila prva društvena razstava v Zavodu za zdravstveno varstvo, ki sta ji nato sledili še dve, prva v prostorih Eletkra Celje ter druga v Mercatorju, seveda pa ne smemo pozabiti še na prvo društveno razstavo onkraj naših meja.
Spomniti je še potrebno, da je naše društvo svoje projekcije predstavilo v Mariboru in na svetovnem prvenstvu osvojilo 29. mesto, kar je daleč pred ostalimi slovenskimi društvi. Devetim ustanovnim članom se je pridružilo še nekaj novih, ki so se dobro vključili v našo delovanje, društvo pa je dobilo tudi že drugo izvoljenega predsednika. Naši člani so dosegali tudi zavidljive rezultate na FIAP natečajih.

Čeprav smo v enem letu naredili ogromno, nam za naše delovanje še ni zmanjkalo idej in kreativnosti. Prihaja mesec fotografije, kar sicer ni nobena novost, novost pa je vsekakor prvi mednarodni salon digitalne fotografije pod pokroviteljstvom FIAP-a.

Da moje misli strnem še v en stavek: Upihnimo prvo svečko, spijmo liter vina, nato pa novim zmagam naproti!!”

Naj ob tej priložnosti še vse fotografe, ki pošiljate na FIAP natečaje povabim, da se udeležite prvega digitalnega natečaja pod pokroviteljstvom FIAP-a, ki ga organizira naše društvo. Prijave in pogoji sodelovanja pa na naši spletni strani.

2 thoughts on “DF SVIT IMA ROJSTNI DAN


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*