ROČNO BARVANJE FOTOGRAFIJ – TUTORIAL

Posnel sem svoj prvi tutorial o ročnem baravnju fotografij. Tehnika je sicer poznana že iz analognih časov, ko so stari mojstri fotografirali na čb film, potem pa so te čb posnetke tudi ročno obarvali in dobili zelo zanimive efekte. Meni osebno najljubši fotograf, ki se ukvarja z ročnim baravnjem fotografij je češki fotograf Jan Saudek. Imamo pa tudi slovenske predstavnike, npr Matjaž Kuntu.
Če želite se še sami malo poigrajte, priporočam pa vam fotografijo, ki nima preveč minimalističnih elementov, saj je takšno barvanje lahko zelo zamudno in zahteva tudi večjo natančnost – jaz osebno imam dve levi roki za te zadeve.

Končni izdelek pa je bil objavljen v prejšnji objavi

2 thoughts on “ROČNO BARVANJE FOTOGRAFIJ – TUTORIAL

  1. Zanimivo. Nisem se še ukvarjal s tem kako se to naredi, čeprav poznam Saudekova in Kuntujeva dela.

    Si to sam naštudiral ali si se kje podučil o tehniki barvanja? Sam bi verjetno več delal z layerji, da lahko tudi naknadno kaj popraviš…

    LP L

  2. Že dlje časa spremljam to tehniko, vendar se nisem še nikol resno lotil. Barvat v PS-u “znam” že kar nekaj časa, mislim, da sem enkrat v eni reviji vidu, da je nekaj pisal o tem, vendar nism 100%. Potem pa še malo sam potreniraš pa gre.

    Ja po moje bi lahko za vsako plast posebej delal v svojem layerju, sicer še nisem poskusil, lahko pa tudi kar z radirko pobrišeš tisto kar se zmotiš tudi to gre.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*