1. OBLETNICA MOJEGA BLOGA

Kar ne morem verjeti, kako hitro čas beži. Danes mineva natanko eno leto, od moje prve objave na tem blogu. Sicer sem blog pisal že prej na enem drugem strežniku, vendar sem večino objav napisal na tem blogu in sem se zato odločil, da bom rojstni dan praznoval na tej strani.
Ko sem v teh dneh premišljeval, kaj naj napišem ob tem jubileju, se mi je zdelo primerno, da razkrijem zakaj sploh blogam in kaj je sploh moj namen. Marsikdo misli, da sem najprej začel fotografirati in šele s pričetkom objavljanja na tem blogu tudi pisati. Vendar je bilo ravno obratno. Moje veselje do pisanja sega že v obdobje srednje šole. Profesorica slovenščine Tanja Slemenjak mi je s svojimi razlagami znala približati književnost, na skrivaj pa sem doma poskušal tudi kaj napisati. Kasneje, ko sem se še ukvarjal z gorskim kolesarjenjem pa sem vse pogosteje s seboj vzel tudi fotoaparat in ljubezen je tako postajala čedalje bolj strastna. Fotografija je v nekaj letih postala moj glavni hobij. Kmalu se je v mojem arhivu nabralo kar nekaj fotografij in tekstov in želel sem jih nekje objaviti. Blog se je takrat pokazal kot najboljša rešitev in tako sem začel. Kombiniral sem besedilo in fotografije in v tem slogu nadaljujem tudi še danes. Moja “politika” objavljanja je, da objavljam eno objavo na teden. Seveda so tudi izjeme, da kdaj ne objavim ničesar ali pa objavim dve, morda tri na teden, vendar v osnovi sem si zamislil eno objavo na teden. Tako je ravno tale objava tudi jubilejna in praznuje abrahama.
Na kratko sem vam povedal, kakšen je moj način bloganja in kaj je bil vzrok, da sem začel z bloganjem. Na tem mestu pa bi vas rad malo “potegnil za jezik” in vas prosil, da še sami malo poveste kaj si mislite o mojem blogu. Kaj vas moti, kaj vam je všeč, kaj bi spremenili, so vam všeč moji teksti, slike… Skratka kritizirajte, pohvalite, karkoli….

17 thoughts on “1. OBLETNICA MOJEGA BLOGA

 1. Najprej čestitke. Imaš super blog. Všeč mi je, da ljudi ne “posiljuješ” s svojimi fotkami oz. zgodbami, ampak jim puščaš možnosti, da se odločajo sami. Malo je takih blogov.
  Tak, da samo lepo nadaljuj, pa bomo vsi srečni. 🙂

 2. Hej Žiga! Ker nism ravno foto-strokovnajk, oz. sm daleč od tega, berem tvoj blog predvsem zato, ker se ful fajn izražaš, komentiraš slike in s tem tud življenje na sploh. Tako, da le tak naprej…;)
  p.s.: no da te je Tanja navdušla za pisanje pa res nism vedla:)

 3. Vse najboljše!!!
  Pišeš dobre ampak res dobre tekste, objavlaš dobre fotke…iz moje strani same pohvale. Ti samo tako nadaljuj.
  Lp

 4. Vse čestitke tvojemu blogu. Všeč mi je njegova raznolikost, komentiram zelo malo zaradi enostavnega razloga -pomanjkanje časa zato sem pa izbral to priložnost. KEEP ON DOING!!!

 5. Vse čestitke tvojemu blogu. Všeč mi je njegova raznolikost, komentiram zelo malo zaradi enostavnega razloga -pomanjkanje časa zato sem pa izbral to priložnost. KEEP ON DOING!!!

 6. Uh hvala vsem! :))) So mi vaše čestitke in hvale dale še večji zagon za objavljanje!

  @štruca: Lepo, da si se tudi ti oglasila na blogu. Res je bila Tanja tisti krivec, da danes takole rad kaj napišem:)

 7. ok, jaz bom pa malo skritizirala: na tvojem blogu me moti to, da te vsi samo hvalijo;) ampak jebi ga, nisi sam kriv, če si tako priljubljen ane? he he
  drugače pa: veselo bloganje še naprej…:)

 8. Žiga, naj pristavim še jaz svoj lonček in ti čestitam za prvo obletnico bloganja. 🙂 Vsekakor lahko rečem, da mi je tvoj način posredovanja zgodb zelo blizu. Pisana beseda je stvar, ki fotki, pa naj bo še tako sporočilna, da globlji pomen in oriše ozadje tvojega razmišljanja o stvareh in ne nazadnje tudi ljudeh in dogodkih, ki jih fotkaš! Le tako naprej! Pa še to, tvoj blog obiskujem pogosto in vrnem se seveda spet kmalu! 🙂


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*